fredag 9 april 2010

Jag har..

..kokat ägg till frukost/lunch! Jag tror minsann att alla känner igen sig när jag säger att det är så otroligt svårt att veta när de är klara. När man kokar dem i kastrull på spisen alltså..
För det första är det ganska svårt att veta när vattnet kokar, är det när det börjar låta? Nej inte riktigt. Är det när de små bubblorna på bottnen börjar dra sig upp mot ytan, jaaaa nästan!

Sen kommer nästa moment, hur länge ska de ligga i detta vatten som jag tror kan klassas som kokande? Min pappa har alltid kört 4 minuter. Efter det har börjat koka alltså. Eftersom det är svårt att avgöra så får man höfta lite. Det gör det hela mycket mer spännande!

Jag vill ha min äggula lös men äggvitan ska man förhoppningsvis få ganska hård, inte alls trevligt när man sticker in skeden i ägget och det kommer ut en vit/genomskinlig dallrande moja. Nej tack.
Spänningen när man börjar knacka ägget, sakta pillar bort skalet för att inte få med sig något av äggvitan. Trycker in skeden i ägget för att ta den första tuggan..
JAAAAAA! Lyckan i att ägget har blivit perfekt!

Ägg, en bra start på dagen!

Inga kommentarer: